Persbericht Havenloods

Organisatie van het Lof Der Zotheid Festival vraagt dit jaar deelnemers aan de jaalijkse Lof Der Zotheid Optocht in historisch kleding te komen.  

Sinds 2016 grijpt het literaire café Huis Der Zotheid jaarlijks de geboortedag van Erasmus aan om in het laatste weekend van october drie dagen lang zijn meesterwerk Lof Der Zotheid te bestuderen en te vieren en om Erasmus laatste woorden eer aan te doen zal tijdens het Lof Der Zotheid Festival de drank ook dit jaar weer rijkelijk vloeien: “Dus roemruchte priesters van Zotheid, Vaarwel, Applaudiseer, Leef naar u zin, Neem nu flink in.”

De optocht kent dit jaar een nieuwe route. Dit jaar vertrekt de feestelijke optocht vanaf het stadhuis, via de Laurenskerk, het Huis Van Erasmus, de Bibliotheek en het Lof Der Zotheid monument aan de Burgemeester van Walsumweg naar het Huis Der Zotheid op de Haringvliet.

Het Lof Der Zotheid Monument op de Burgemeester van Walsumweg is in 1989 aan de gemeente Rotterdam geschonken ter gelegenheid van het 75 jarige bestaan van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deelnemers aan de Lof Der Zotheid Optocht kunnen na afloop onbeperkt poffen. Voor hen worden er aardappels, mais en tamme kastanjes gepoft.

Naast de optocht kunnen bezoekers tegen betaling op vrijdag ook naar een concert van Klara en Mihael. Op zaterdag kan men aan een kennismakingsworkshop Filosofie gegeven door Jan de Bas van de Filosofiegroep Rotterdam en/of Schrijven gegeven door Manou van de Zande van de Schrijfschool deelnemen met aansluitend het jaarlijkse Lof Der Zotheid Diner en een concert van Hilde Labadie Op de slotdag zondag kan men naar het More Ontbijt, de Lof Der Zotheid Voorleesmarathon en een film komen.